– Lipsa spațiilor verzi;
– Trotuare ȋnguste;
– Transport ȋn comun care sӑ facӑ legӑtura ȋntre strӑzile cu drumurile de servitute ȋnchise
– Mașini parcate pe troutuar

E. Ş.

–        La casuta cu carti am putea aduce si niste board game-uri, carti de joc, etc – Felicitari pentru proiect!

–        Pentru biciclisti – rigolele, la urmatoarea asfaltare sa fie asezate perpendicular pe drum in asa fel incat sa nu ramai cu roata blocata acolo si sa se intample vreun accident (am patit-o atat eu cat si copiii)

–        Cat mai multe parcari pentru biciclete in zonele de interes: parcuri, complex La strada, Evidenta populatiei, etc. – mersul pe bicicleta in siguranta in zona noua ar putea ajuta foarte mult traficul

–        Toalete publice: in zona metrouluui de exemplu – daca intrebati personalul localurilor din zona o sa va vedeti ca sunt foarte multi oamenii cu copii sau fara care cer voie la toaleta fiind in tranzit. Plus, ca la statia Leonida nu exita toaleta publica asa cum ar trebui. In parcul de la Penny toaletele sunt insalubre.

–        Introducerea obligatiei pentru operatorii economici de a intretine si curata spatiul/curtea/amenajarile (ex. Mega Image drumul fermei cel la intersectia cu Sf. Agnes – dezolant, spatiul verde si asa putin este plin de gunoie; asemena exemple sunt si in proximitatea magazinelor mai mici unde se consuma produse afara, bauturi si nu numai care sunt apoi aruncate pe jos – un afis opus pe geam nu rezolva nimic).

–        Trecerile de pietoni sa fie regandite, mutate cu cap …nu sa traversezi strada si sa da-I intr-un gard. Deasemenea, trotuarul in dreptul lor sa fie coborat pentru a putea trece usor cu un carucior, etc.

–        panacarta montata de exemplu in parcuri cu istoria orasului sau punctele de interes/obiective turistice/personalitati/cartiere/zone – multi harab nu au nimic despre Popesti si il consiera asa o perifierie a Bucurestiului, insa nu e asa, Popestiul are o istorie si locuri frumoase.

–        aplicatie/platforma unde sa putem sesiza problemele din oras intr-un mod civilizat. Nu sa tag-uim primaria si coinsiliul pe FB ca sa si faca ceva.

–        Constientizare si infrastructura (cosuri de gunoi, saculeti gratuit – cel putin in zonele verzi) pentru posesorii de caini. Sa nu mai facem slalom printre excremente.

–        Zone cu WiFi gratuit – in parcuri de exemplu. Surse pentru incarcarea dispozivelor electronice – telefoane, tablete, etc.

–        Infintarea unui consiliu/grup consultativ al primarului format din simpli cetateni, antrepenori, tineri, varstnici, ONG – uri – intalniri semestriale pentru idei, feedback, etc. – sunt orase in UE care au asa ceva

–        … sau dezbateri publice pe subiecte majore care implica si investii din bani publici

–        Raport de acticvitate al primarului, consililui annual.

–        Ar fi ideal ca macar pana la metrou sa se amenajeze o pista pentru biciclete pe strazile adiacente. Chiar daca nu este spatiu dedicate pentru o pista speciala macar sa fie trasata pe asphalt si tot e un pas inainte.

–        Pista de Bicicleta in colaborare cu PS3 pana la cheilul dambovitei pentru plimbari si promenade

–        Pista de bicilete in colaborare cu PS4 pana la terenurile de sport din zona Metalurgiei (Metro) si a noului parc Cosbuc – spatiu este pe Metalurgie si e oarecum in linie dreapta de la metrou; exista semafor la turnurile Monaco si de acolo drept

–        Constructiile tehnice cum ar fi cele pentru current sau centralele termice (exista in zona veche) sa fie infrumusetate prin picturi/desene/muraluri similar cu ce se intampla acum in Bucuresti.

–        Patrulari regulate ale politiei locale in parcurile din oras pentru siguranta copiilor dar si pentru a evita distrugerea amenajarilor.

–        Spatii dedicate pentru adolescenti in parcuri …de multe ori ocupa locurile de joaca ale celor mici pentru ca ei pur si simplu nu au ce sa faca (zone de interes).

–        Terenuri pentru sport pe terenurile abandonate – amenajari temporare cu acordul proprietarului.

–        Campanii regulate pe diferite teme: Sanatate, Siguranta rutiera, Reciclare, etc.

–        Indicatoare in oras catre zonele de interes (parc, primarie, evidenta populatiei, posta)

–        Ar fi utila si o harta mare a orasului cu aceste puncte de interes sa zicem la metrou, primarie, intrarea in Popesti dinspre Bucuresti.

 

I.G.